Zeeuwse bolussen

2015-03-04 14.01.49

Voor smakelijke Zeeuwse bolussen hoef je echt niet naar Zeeland. Deze zijn lekker plakkerig en klef. Precies zoals het hoort 🙂

Ingrediënten Zeeuwse bolussen (15 stuks):

500 gram tarwebloem

170 gram halfvolle melk (20-25°C)

150 gram water (20-25°C)

6 gram zout

7 gram instant gist

Rasp van een halve citroen

*250 gram donkere basterdsuiker

*2 gram kaneel

Meng alle ingrediënten behalve de suiker en de kaneel en kneed dit tot een soepel en zeer elastisch deeg.

1e rijs: 45 minuten

Verdeel het deeg in 15 stukjes en bol ze lichtjes op. Laat ze afgedekt 15 minuten rusten.

Meng de suiker en de kaneel in een grote platte schaal bekleed met alufolie.

Duw de bolletjes plat en rol ze op. Rol ze daarna verder uit tot slangetjes (30cm). Rol de slangetjes door het suikermengsel totdat ze helemaal bedekt zijn met een laagje suiker. Rol ze vervolgens als een slakkenhuisje op en stop het laatste eindje eronder. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier (!) en strooi nog wat van de overgebleven suiker over de bolussen.

2e rijs: 60 minuten

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bakken: Bak de bolussen in ongeveer 15 minuten gaar.

Als ze uit de oven komen, leg dan een vel bakpapier en een andere bakplaat op de bolussen en draai het geheel om. De gesmolten suiker loopt dan over de bolussen heen. Laat ze afkoelen en val dan snel aan want ze zijn heerlijk!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *