Schotse baps – zachte broodjes

870

Deze Schotse baps  (zachte broodjes) zijn heerlijk als lunch in combinatie met lekker beleg en wat rauwkost/salade! Door hun vorm zijn ze ook heel goed te gebruiken als  hamburgerbroodjes. Wil je zo ook maken, kijk dan snel verder voor het recept.

Ingrediënten:

700 gram tarwebloem

12,5 gram zout

50 gram boter op kamertemperatuur (in stukjes)

15 gram verse gist (in stukjes)

200 gram melk (20-25°C)

250 gram water (20-25°C)

Roggebloem om te bestuiven

 

Meng de tarwebloem met zout, boter, melk en 200 gram water. Voeg na een paar minuten de gist toe en kneed het deeg in ca 10-12 minuten tot een elastisch deeg. Voeg zo nodig (als het deeg te stug blijft) extra water toe (van het achtergehouden deel).

1e rijs: 60 minuten

Vormen/verdelen: Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol ze op. Druk de bolletjes vervolgens plat tot ongeveer 1cm dikte. Bestrijk de bovenkant met wat melk en bestuif lichtjes met roggebloem.

Leg ze op een bakplaat en dek af.

2e rijs: 30-45 minuten

Eventueel de baps in het midden indrukken met je duim. Nogmaals met wat roggebloem bestuiven.

Bakken: 15-20 minuten op 220°C.

872

Schotse baps

Bron: gebaseerd op een recept uit Bijzonder brood van Linda Collister

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *