Puddingbroodjes

IMG_1008

Er is één groot nadeel aan deze puddingbroodjes…ze zijn zo vreselijk lekker dat het moeilijk is om er niet meer van te eten dan je van plan was. Durf je het toch aan, dan geef ik je hier het recept. Wees gewaarschuwd 🙂

 

 

 

Ingrediënten (7 stuks):

① 250 gram Amerikaanse patentbloem (of gewone tarwebloem)

① 120 gram melk, 25-29°C

① ½ ei, losgeklopt (de rest gebruik je voor het afstrijken)

① 20 gram roomboter, in stukjes

① 7 gram witte basterdsuiker

① 5 gram zout

② 15 gram verse gist

Banketbakkersroom: zie dit recept banketbakkersroom

 

Gewenste deegtemperatuur na het kneden: 25-26°C

Meng alle ingrediënten met een ① er voor. Voeg ② toe en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig dus voeg geen extra bloem toe!

Verdeel het deeg in 7 stukjes en bol ze losjes op.

Laat 15 minuten rusten.

IMG_1004

Vormen: Rol de deegstukjes vanuit het midden uit tot een cirkel van 10 cm met aan beide zijden een opstaand randje. Smeer een klein beetje olie op een van de platte zijden (niet op het randje) en klap de deegstukjes voorzichtig dubbel. Druk de platte kant een beetje aan. Leg de broodjes op een vel bakpapier en smeer de bovenkant in met een beetje ei. Dek af met een stuk plastic.

IMG_1005

Rijzen: 45-60 minuten.

Bakken: Laat het bakpapier met de broodjes op de hete bakplaat glijden en bak de broodjes in een voorverwarmde oven (220 graden), ongeveer 10 minuten. Als de bovenkant te snel bruin wordt, dek ze dan af met een velletje aluminiumfolie.

Afwerking: Laat de broodjes afkoelen op een rooster. Vouw de broodjes voorzichtig open bij de randjes en vul ze met de banketbakkersroom (met spuitzak). Decoreer met een zeefje met poedersuiker.

Pas op dat je je vingers niet opeet bij deze onweerstaanbaar lekkere broodjes!

Bron: Aangepast recept uit Meesterlijk brood van Robert van Beckhoven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *