Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Ik ben niet van de pakjes dus banketbakkersroom maak ik bij voorkeur zelf. Om een of andere reden denken veel mensen dat het moeilijk is om zelf te maken en daarom grijpen ze naar een pakje custardpoeder. Jammer want zelf banketbakkersroom maken is leuk om te doen en zoveel lekkerder. En, het is niet lastig zolang je maar weet welke stappen je moet volgen.

Als je je netjes aan de onderstaande beschrijving houdt dan kan het bijna niet meer mis gaan.

In de kliko met het pakje custardpoeder en aan de slag in de keuken!

Ingrediënten:

300 ml halfvolle melk

½ vanillestokje (niet zo’n uitgedroogde maar een vette), opengesneden en zaadjes eruit geschraapt

3 medium eidooiers

50 gram witte basterdsuiker

25 gram maïzena (maiszetmeel)

25 gram ongezouten boter

  1. Verwarm de melk met de vanillezaadjes en het halve stokje tot het net begint te borrelen. Verwijder de pan dan van de vuur.
  2. Mix in een grote kom de eidooiers, basterdsuiker en gezeefde maïzena tot een romige massa.
  3. Verwijder het vanillestokje en eventuele grote zwarte velletjes (niet de zaadjes) uit de melk.
  4. Giet de warme melk langzaam bij het eimengsel en vermeng goed.
  5. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op een laag vuurtje terwijl je goed roert met een garde. Blijf goed roeren totdat het mengsel mooi dik is (de garde laat mooie sporen na in de room).
  6. Verwijder de pan van het vuur en roer de boter erdoorheen.
  7. Doe de banketbakkersroom in een schaal en leg direct op de room een laagje huishoudfolie. Dit zal voorkomen dat er een vel op komt.
  8. Laat afkoelen. Je kan het in de koelkast bewaren tot gebruik.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *