Pain au fromage – kaasbroodjes

kaasbroodje2

Deze heerlijke kaasbroodjes (pain au fromage) leerde ik maken tijdens mijn cursus aan de Cordon Bleu. Comfort food voor zondige zondagen.. Indulge yourself!!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (5 stuks)

① 500 gram bloem (bij voorkeur T55)

① 300 gram water

① 10 gram zout

① 10 gram verse gist

① 125 gram pâte fermentée (moederdeeg)

② 235 gram Comté kaas in dobbelstenen (1cm). Andere kaas kan natuurlijk ook.

-Kaas niet te fijn snijden anders beïnvloedt de kaas de gluten in negatieve zin

③ 100 gram geraspte Emmenthaler

③ Komijnzaadjes

Gewenste deegtemperatuur: 23 – 24°C

Meng alle ingrediënten met een ① en kneed 4 minuten op de lage stand en 8 minuten op medium speed tot een soepel deeg. Voeg de kaas toe en kneed voorzichtig door het deeg.

Rusten: 1 uur op kamertemperatuur (na 30 minuten vouwen).

Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 250 gram en bol lichtjes op.

Laat het deeg afgedekt 10 minuten relaxen.

Vormen tot batards.

Bestrijk de bovenkant met een kwastje met een beetje water en bestrooi met de geraspte Emmentaler. Strooi naar smaak wat komijnzaadjes over de kaas.

2 rijs: +/- 1 uur op 24°C.

Bakken: 20 minuten op 230°C met stoom. Als de kaas te bruin wordt, draai de temperatuur van de oven dan naar 215°C.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *